blij
blij
veel gestelde vragen Beugel EHBO
 • Beugel EHBO Een losse (uitneembare) beugel is helemaal kapot of doet erg pijn.
  Laat de beugel uit en maak daarna zo spoedig mogelijk een afspraak met de praktijk. Vergeet niet je beugel mee te nemen naar de afspraak, zodat we hem kunnen repareren of bijstellen. Is de beugel helemaal kapot, neem dan ook de gipsmodellen mee voor de reparatie.
 • Beugel EHBO Er zit bij een vaste beugel een slotje (bracket) los.
  Als je last hebt van het slotje, kun je het bedekken met een bolletje was of suikervrije kauwgom. Laat het loszittende slotje gewoon zitten, maar draag geen elastiekjes meer aan het kapotte slotje. Neem contact op met de praktijk om te overleggen wanneer het slotje vastgezet kan worden.
 • Beugel EHBO Er prikt bij een vaste beugel iets in de wang of de tong.
  De slotjes kunnen vlak na het plaatsen ruw aanvoelen en kleine irritaties in de mond veroorzaken. De scherpe en irriterende delen van de beugel kun je met was of suikervrije kauwgom bedekken. Meestal verdwijnen de irritaties binnen een paar dagen vanzelf, blijft het aanhouden? Neem dan contact op met de praktijk voor een afspraak.
 • Beugel EHBO Er zit een ringetje (bandje) om een kies los.
  Als je last hebt van het ringetje, bedek het dan met een bolletje was of suikervrije kauwgom. Laat het loszittende bandje gewoon zitten, maar draag geen elastieken meer aan het ringetje. Neem contact op met de praktijk voor een afspraak om het ringetje vast te laten zetten.
 • Beugel EHBO Problemen met de draad
  Is je draad afgebroken of prikt deze in je wang? Kijk onderstaand filmpje voor de verschillende tijdelijke oplossingen. Indien mogelijk, raden we aan om er een bolletje was of suikervrije kauwgom op te plakken tegen het prikken in je wang. Eventueel kun je het prikkende deel van de draad afknippen met een scherpe nagelknipper of tangetje. Neem vervolgens contact op met de praktijk voor een afspraak.