mooi
mooi

Informatie over verzekeringen

Het eind van het jaar: dat betekent weer kijken naar de juiste zorgverzekering! Iedere zorgverzekeraar heeft één of meer aanvullende verzekeringen waar de vergoeding van de kosten van orthodontische behandelingen in zit. Er bestaan grote verschillen in wat er per polis wordt vergoed. Verzekeringen verschillen in de manier van het vergoeden van de kosten:

  • Soms gaat het om een vast maximumbedrag per behandeling
  • Bij andere polissen wordt een percentage van de kosten vergoed
  • Andere zorgverzekeraars vergoeden alles.

 

Vaak is er daarnaast een leeftijdsgrens, meestal van 18 jaar, soms van 22 jaar. Boven die leeftijd is de vergoeding vaak beperkter. Ook is er vaak een jaar wachttijd, dus wees op tijd en alert bij het wisselen van verzekering. 

 

Wij raden u aan altijd vooraf goed te informeren bij uw verzekeraar of deze de kosten van de behandeling vergoedt. Voor een overzicht kunt u kijken op www.vergelijkmondzorg.nl, op www.pricewise.nl of op de pagina Vergoeding Orthodontie van de Consumentenbond. Hier u kunt zien welke zorgverzekeraar de beste dekking biedt voor de beugelbehandeling van u of uw kind(eren). Voor een compleet overzicht kunt u het overzicht van Independer raadplegen of die van Zorgwijzer

 

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze websites, controleer daarom altijd de gegevens bij de zorgverzekeraar.