introductie voor oudersorthodontie
 
Een korte introductie in de orthodontie.

een beugel voor uw kind?

Tanden staan helaas niet altijd keurig op een rij. De kans dat uw kind dan gaatjes krijgt is groter en het kauwen gaat moeilijker. Er zijn kinderen die zich zelfs schamen voor hun gebit en niet durven lachen, "want dan zien ze mijn tanden."

Gelukkig is er de orthodontist! De orthodontist is een gespecialiseerde tandarts die bij kinderen vanaf groep 7 en 8 met behulp van een beugel de tanden recht kan zetten en op de juiste plek.

 

een heel normale zaak

Een beugel is tegenwoordig heel normaal; veel kinderen hebben er een. Pijn doet een beugel meestal niet. Tandenpoetsen is erg belangrijk en kan ook prima als je een beugel hebt. Met een beugel kun je niet zomaar alles eten. Probeer plakkerig voedsel en hard voedsel te vermijden.

Voor uw kind zal een beugel best even wennen zijn. Maar hij of zij krijgt er iets moois voor terug: binnen twee à drie jaar zorgen wij samen met u en uw kind voor fraaie rechte tanden en kiezen.

 

Vanaf 10 wil de orthodontist je zien
Vanaf 10 wil de orthodontist je zien
 
introductie voor volwassenenorthodontie
 
 

Te oud voor een beugel? Dat bent u gelukkig nooit!

'Had ik vroeger maar een beugel gehad, dan kon ik nu vrijuit lachen.' Veel volwassenen denken zo. Zonde! Want u bent nooit te oud voor een beugel. De orthodontist kan u helpen. Zet dus de stap en lach!

Nagenoeg onzichtbaar

Wilt u liever geen duidelijk zichtbare beugel? Ook hiervoor biedt Orthodontistenpraktijk Boxmeer mogelijkheden.
Wij behandelen namelijk ook met de vrijwel onzichtbare en uitneembare hoesjes van Invisalign. De verschillende hoesjes zorgen ieder stapsgewijs voor de gewenste transformatie van uw gebit. Geïnteresseerd? De orthodontist kan u hier meer over vertellen.


Heeft u in het verleden een beugel gehad maar bent u niet tevreden of zijn uw tanden scheef gaan staan? De orthodontist bespreekt de mogelijkheden graag met u, want herstel is vaak mogelijk.

 
slaapstoornissenMRA beugel
 
Beter slapen met een 'Anti-Snurkbeugel'?

Een beugel bij slaapstoornissen

Behalve voor het corrigeren van het gebit kan een speciale MRA beugel ook een oplossing bieden bij slaapapneu en snurken. Als onderzoek door een slaapspecialist heeft uitgewezen dat een dergelijke beugel een slaapstoornis kan verlichten of oplossen dan kunt u daarvoor bij ons terecht.

Specifieke kennis

Orthodontistenpraktijk Boxmeer heeft ook op dit gebied de kennis in huis om u te adviseren en te behandelen. Aan de accreditatie door de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS) is voldaan.

 
OrthodontistDé Specialist!
 
Voor een beugel ga je naar een echte specialist

Meer dan een tandarts

Een orthodontist is een tandarts die zich in de orthodontie (gebitsregulatie) heeft gespecialiseerd. De orthodontist werkt uitsluitend met beugels en houdt zich niet bezig met het vullen van gaatjes.

 

Uitgebreide opleiding

Om orthodontist te worden moet je eerst tandheelkunde studeren. Pas als je tandarts bent kun je, na een strenge selectie, toegelaten worden tot de specialistenopleiding orthodontie. Deze opleiding duurt 4 jaar en wordt gegeven aan de universiteit. In totaal moet je dus minimaal 10 jaar aan de universiteit studeren voordat je officieel orthodontist bent.

 

Beschermde titel

Na deze opleiding word je ingeschreven in het beschermde specialistenregister voor Dentomaxillaire Orthopaedie. Pas dan mag je wettelijk orthodontist genoemd worden.

Soms wordt gedacht dat de eigen tandarts, na het volgen van cursussen, ook orthodontist is. Dit is onjuist. De tandarts heeft niet de uitgebreide specialistische opleiding gevolgd, is niet ingeschreven in het specialistenregister en mag de titel orthodontist of specialist niet voeren.

 

Misleiding door nep orthodontisten

Dat sommige tandartsen het niet zo nauw nemen met de regels blijkt wel uit dit onderzoek van de Consumentenbond

Orthodontie: een zaak van de specialist.
Orthodontie: een zaak van de specialist.